domingo, 15 de febrero de 2009

Activitat 3

1. Y Allò que tal vegada s'esdevingué respon al gènere teatral de comèdia. Però, ¿què és una comèdia? Busca "comèdia" a es.wikipedia.org i resumeix-ne el contingut. ¿Trobes que podem aplicar la definició de comèdia a Allò que tal vegada s'esdevingué? Justifica la resposta


La comèdia és un dels gèneres clàssics del teatre caracteritzat per mantenir un to optimista, amb un final feliç i sovint per tenir elements d’humor o d’ironia.
els personatges es veuen enfrontats a les dificultats de la vida quotidiana, moguts pels seus propis defectes cap a desenllaços feliços on es fa referència a la debilitat humana.
El personatge sol ser una persona normal i corrent.
Totes les comèdies segueixen la mateixa trajectoria, començan malament i acaben bé.
Penso que Allò que tal vegada s'esdevingué és una comèdia donat que trobem elements còmics al llarg de tota la història. Es fa una paròdia de la família i el més important, de la Bíblia. A més trobem un final feliç on Caïm finalment no es castigat.





2. Descriu els trets físics i de caràcter dels personatges: Adam i Eva, Caïm i Abel, el Querub, Nara i Jahvè.

ADAM-Es el pare, de Caïm i Abel, es un home que té 22 anys però té un aspecte de 40 anys es barbut i es caracteritza per ser una persona molt gandula i conformista. Sempre s'esta queixant de tot i no fà més que criticar a la seva dona donant-li sempre le culpa de que ja no estiguin al paradis.

ABEL-Es el fill de l'Adam el petit, es un nen ros amb 19 anys el qual es una persona molt feble i ingenua,te molta enveja del seu germà Caïm.

CAÏM- El fill gran de 20 anys,es una persona molt treballadora i lluitadora, inconformista i amb una visió del món com qualsevol persona de l'actualitat, és podria dir que es el protagonista de l'historia sense cap dubte.

NERA- Es la germana del Caïm i el Abel, i per la qual es barallen els germans per aconseguir-la es una noia capritxisa i ingenua de 18 anys.

EVA-Es la dona de l'Adam te 22 anys però sembla que tingui molts més, el seu aspecte ha empitxorat degut als tres parts que ha patit.Es molt bona mare i ho demostra sempre el amor que sent per als seus fills i al contrari que l'Adam s'adapta amb més facilitat a la seva nova vida,també es una dona molt treballadora.

QUERUB-Es l'angel que cuida la porta del jardí de l'Eden, es un angel amb un càracter molt semblant al del Caïm,aquest té un pasat bastant estrany per a ser un àngel.És comprensiu, té una gran capacitat de raonament, fa moltes vegades la vista grossa i no comenta res a Jahvè dels fets de Caïm.

JAHVE-Es el tot poderós,aquest es el que decideix com són les coses en el món i aplica esl càstigs.

3. Comenta, posant com sempre exemples, quines actituds davant la vida representen els personatges d'Adam, Caïm i Abel.

-L'Adam afronta la vida d'una manera conformista,es a dir, no es queixa i no s'adapta a viure dora del jardí de l'Eden,sempre es queixa de tot i mai està feliç ni fa res per aconsegiuir-ho.

-El Abel es una persona que no lluita per res a la vida sempre es limita en anar a quexars-se als eu pare per a que ell busqui la solució.

-En Caïm,ell té els seus propis objectius a la vida que haurà d’aconseguir lluitant. És un inconformista, desconfia de tot allò del que dubta. Sempre mostra una alt nivell de raonament.

4. Elaboreu un resum de l'obra tot dividint-la en tres parts: plantejament, nus i desenllaç.

Palnetjament: al començamet de l 'obra es presenten els personatges, que son l'Adam i l'Eva i els seus tres fills dels quals destaca en Caïm perque te una actitud de un home actual més que d'aquell temps.En el plantejamnet ens explica que l'Adam i l'Eva han tingut que abandonar el jardí de l'Eden per desoveir a Jahve i s'ha de tingut que enfrentar a una vida més dura en la qual no li donen res fet.

NUS:Els dos germàns es barallen per casar-se amb la seva germana la nara, laconsegueix l'Abel però finalment en Caïm el mata.

DESNLLAÇ: Jahve no castiga a Caïm sinò que li diu que es casi amb la Nara i que es reprodueixin per expandir l'èspecie humana.






No hay comentarios: